Top
Home » Zoeken » Amsterdam » Op stap met een oud agent
op stap met oud agent rechercheur

Op stap met een oud agent

vanaf €17 p.p. incl. BTW

Al vanaf €17 p.p. incl. BTW

Informatie aanvragen

op stap met oud agent rechercheur
Meer uitjes in deze categorie?

op stap met oud agent rechercheur

Op stap met een oud agent

Op stap met een oud agent Waardering ★★★★★ 4.6 gebaseerd op 93 reviews.
5 1

Omschrijving: Volg een privé rondleiding van een oud rechercheur in Amsterdam en hoor indrukwekkende verhalen, maar ook smeuïge anekdotes.

1,5 uur

8+

Tijdens deze tour waant u zich in de duistere wereld van crimineel Amsterdam! U gaat op stap met een heuse ex-rechercheur die zijn poen heeft vergaard op het bekende Bureau Warmoesstraat.

De Warmoesstraat: de oudste straat van Amsterdam, als je de Nieuwendijk tenminste als dijk blijft beschouwen. Over dijken gesproken: de Zeedijk was, met zijn vervolg de Sint Antoniesdijk (thans Sint Antoniesbreestraat), dé dijk die Amsterdam beschermde tegen het water van het IJ, dat een open verbinding met de Zuiderzee had (in de oertijd was dit aan de oostkant de enige toegang tot de stad). Een historisch gegroeide plek dus voor zeelui die wel aan een verzetje toe waren.

Momenteel behoren de Warmoesstraat en, vlakbij, de Zeedijk, Chinatown en de Wallen tot de meest bruisende buurten van Amsterdam. In de jaren ‘70 en ’80 was dat wel anders. De post werd in deze tijd onder politiebegeleiding rondgebracht en het krioelde er van zogenaamde ‘opiumkitten’, junks en dealers.

De Zeedijk was in die tijd een echte ‘no-go-area’, een duistere, kleverige buurt die regelmatig in negatieve zin het nieuws haalde. Opvallend hoe zulke zaken juist steeds in de mooiste en historisch interessantste plekken van de stad plaatsvinden!

Tijdens deze rondleiding vertelt onze oud-agent de duistere verhalen en anekdotes over de buurt en neemt hij u mee naar beruchte plekken waar criminelen zoals Haring Arie, Frits van de Wereld en Zwarte Joop de scepter zwaaiden. Boek dan deze bijzondere wandeling op uw dag en uw tijdstip

Prijs

Vanaf  €17 p.p. incl. BTW.

*Grote groep? Dan ontvangt u meestal een leuke korting. Deze activiteit is ook te combineren met andere uitjes op deze website.

Informatie aanvragen

Inclusief

Rondleiding door oud agent
Tour door het oude centrum van Amsterdam
Boek deze stadstour op uw dag en tijdstip
Prijzen inclusief BTW

Bekijk meer in deze categorie

Hulp nodig? Bel 020 770 89 53
Stuur een e-mail
of Whatsapp

*Bereikbaar van ma-za van 09.00 tot 18:00

Op stap met een oud agent offerte?

Neem contact op met ons team via onderstaande formulier in en ontvang meer informatie. Bellen kan natuurlijk ook op +31 (0) 20 770 89 53. Ons kantoor is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:00.

  Naam*
  Bedrijfsnaam (optioneel)
  E-mail*
  Gewenste datum
  Gelegenheid
  Tijdstip
  Aantal deelnemers
  Adres
  Postcode
  Plaats
  Telefoonnummer
  Uw bericht

  Blijf op de hoogte

  Voeg uzelf toe aan onze maillist voor leuke acties en kortingen

  1

  Locatie van dit personeelsuitje/bedrijfsuitje