Rondleiding Oud Agent Amsterdam

Oud Agent Rondleiding Amsterdam Politie Amsterdam

Rondleiding met een oud agent in Amsterdam?

Tijdens deze tour waant u zich in de wondere wereld van crimineel Amsterdam!

U gaat op stap met een heuse ex-rechercheur die zijn poen heeft vergaard op het bekende Bureau Warmoesstraat. Bekende Nederlanders wordt overigens geadviseerd zich niet aan te melden, want de afdeling moordzaken in Baantjers café ligt op de loer. Bovendien: als lijk wandelt de BN’er niet gemakkelijk.

De Warmoesstraat: de oudste straat van Amsterdam, als je de Nieuwendijk tenminste als dijk blijft beschouwen. Over dijken gesproken: de Zeedijk was, met zijn vervolg de Sint Antoniesdijk (thans SintAntoniesbreestraat), dé dijk die Amsterdam beschermde tegen het water van het IJ, dat een open verbinding met de Zuiderzee had (in de oertijd was dit aan de oostkant de enige toegang tot de stad). Een historisch gegroeide plek dus voor zeelui die wel aan een verzetje toe waren.

Momenteel behoren de Warmoesstraat en, vlakbij, de Zeedijk, Chinatown en de Wallen tot de meest bruisende buurten van Amsterdam. In de jaren ‘70 en ’80 was dat wel anders. De post werd in deze tijd onder politiebegeleiding rondgebracht en het krioelde er van zogenaamde ‘opiumkitten’, junks en dealers.

De Zeedijk was in die tijd een echte ‘no-go-area’, een duistere, kleverige buurt die regelmatig in negatieve zin het nieuws haalde. Opvallend hoe zulke zaken juist steeds in de mooiste en historisch interessantste plekken van de stad plaatsvinden!

Tijdens deze rondleiding vertelt onze oud-agent de duistere verhalen en anekdotes over de buurt en neemt hij u mee naar beruchte plekken waar criminelen zoals Haring Arie, Frits van de Wereld en Zwarte Joop de scepter zwaaiden.

Genoeg geënthousiasmeerd? Boek dan deze bijzondere wandeling op uw dag en uw tijdstip!

Inclusief
– rondleiding door oud agent
– tour oude centrum en rosse buurt Amsterdam
– boek op uw gewenste dag en tijdstip
– BTW


Kosten?Prijs:
€ 17,50 p.p. (incl. btw)
Tijdsuur Uitje?Tijdsduur: 1,5 uur
Aantal personen?Minimaal aantal personen: 10

mail ons Online Reserveren

Idee?Maak uw uitje compleet! Deze tour is ideaal om te combineren met een lunch, diner of dinerspel. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Meer informatie?
bel 020 770 8953

mail ons

  • Altijd bereikbaar
  • Altijd de scherpste prijs!
  • Al vanaf € 12,50 p.p.
  • Alle prijzen inclusief btw
  • Wij leveren maatwerk
  • Grote groep = korting
  • Gratis advies