Top

Tips en ideeën voor het organiseren van een babyshower

De leukste tips en ideeën voor het organiseren van een babyshower! Wij verzorgen ook babyshowers op jullie eigen locatie, dus lees snel verder!

Babyshower Waardering ★★★★★ 4.6 gebaseerd op 93 reviews.
5 1

Vragen? Bel 020 770 89 53
Stuur een e-mail
of Whatsapp *

*Bereikbaar van ma-za van 09.00 tot 18:00

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een speciale gelegenheid om een (hoog)zwangere vriendin op een feestelijke manier in de spotlight te zetten. Daarnaast steunen jullie haar om door die laatste maanden van de zwangerschap heen te trekken. Jullie doen verschillende activiteiten, geven (handige) cadeautjes, eten lekkere hapjes met elkaar en zorgen er vooral voor dat het de zwangere deze dag aan niets kan ontberen.

De ‘babyshower’ is over komen waaien uit de Verenigde Staten. Net zoals wij hem hier vieren, is de datum en het tijdstip voor de zwangere een complete verrassing. Dit verrassingseffect zorgt ervoor dat het natuurlijk extra leuk is voor jullie vriendin; het is namelijk de bedoeling dat alle vriendinnen en (vaak vrouwelijke) familieleden bij deze babyshower aanwezig zijn.

Hoe organiseer je een babyshower?

Net zoals met elk ‘evenement’ (zo noemen we het maar even als evenementenbureau ;-)) is er altijd een voorbereiding nodig. Wat gaan jullie doen? Moet het grotesk of juist minimalistisch? Waar houdt jullie vriendin van? De truc zit hem er in om de babyshower zoveel mogelijk in te vullen zoals jullie zwangere vriendin het ‘t liefst zou willen hebben. Dit ligt natuurlijk geheel aan de persoonlijkheid, maar wellicht kunnen jullie met elkaar al op één lijn komen hierin. Handig is het om voorafgaand alvast een app groep te openen met de deelnemers om hierover met elkaar te sparren. Daarnaast kunnen jullie alvast voorzichtig gaan inventariseren welk budget er beschikbaar is binnen de groep. Wat mogen de kosten zijn? Hoeveel budget is er beschikbaar voor hapjes en drankjes, versiering e.d.? Hou er rekening mee dat niet iedereen kapitaalkrachtig is, dus zet niet direct te hoog in. Zorg voor een middenweg of laat iedereen zijn/haar budget persoonlijk naar je appen.

Wanneer een babyshower organiseren?

De meeste babyshowers worden rond de 7e maand georganiseerd. Jullie vriendin is op dit moment ‘behoorlijk’ zwanger maar de omvang van de buik is meestal nog niet zo groot. Zij kan zich daarom nog goed voortbewegen. Wachten jullie te lang met het organiseren, dan kan de mobiliteit van de zwangere te wensen over laten 😉 Voor haar niet fijn, maar voor jullie ook weer een beperking.

Wat zijn leuke babyshower activiteiten?

Er zijn verschillende leuke babyshower activiteiten, maar deze moeten natuurlijk wel bij de zwangere vriendin passen. Veel geboekte babyshowers zijn: een high tea, diverse babyshower games (Denk aan de baby quiz, baby bingo, baby foto’s raden) een beauty arrangement, een workshop rompertjes pimpen of bijvoorbeeld een zwangere buikschildering. Daarnaast bieden wij ook een compleet babyshower arrangement aan.

Welke locatie gebruik je voor een babyshower?

Er zijn natuurlijk verschillende locaties mogelijk om een babyshower te organiseren. Dit kan uiteraard als verrassing bij de moeder thuis (wel veel opruimen en vergt ook wat organisatorisch talent omdat de zwangere op het juiste moment weg te lokken). Daarnaast worden er ook veel restaurants, zaaltjes, maar bijvoorbeeld ook rondvaart boten geboekt. Wij kunnen je adviseren, dus laat ons weten waar jullie naar op zoek zijn!